Prezident SR Andrej Kiska dnes navštívil Trnavský samosprávny kraj

Publikované: 21.05.2019/ Aktualizované: 21.02.2022
21. 5. 2019 – V priestoroch Úradu TTSK prezidenta privítal župan Jozef Viskupič a štyria vicežupani - József Berényi, Marek Neštický, Pavol Kalman a Roman Sova. 

A. Kiskovi predstavili činnosť a plány trnavskej župy, ako aj aktuálne problémy kraja.
„Teší ma, že v prezidentovi nachádzame porozumenie a podporu pri riešení problémov v kompetenčných oblastiach župy. Od nástupu do funkcie župana som sa mohol s pánom prezidentom stretnúť už niekoľkokrát, a tak ako dnes, vždy išlo o konštruktívny dialóg. Pán prezident sa predovšetkým zaujímal o našu predstavu o riešení dopravnej situácie v kraji, špeciálne o víziu obchvatov Hlohovca a Senice," povedal J. Viskupič.
Popri problémoch trnavskej župy v oblasti cestnej infraštruktúry, témou rokovania boli aj ďalšie aktuálne otázky v oblastiach životného prostredia, školstva, či kultúry.
Župan Viskupič načrtol aj témy rezonujúce na stretnutiach združenia samosprávnych krajov SK8, ktorému predsedá. SK8 presadzuje prijatie zmien v systéme financovania 
údržby a modernizácie ciest II. a III. triedy. Kraje tiež aktívne pristupujú k téme kvality životného prostredia a ochrany vôd, k čomu sa minulý týždeň zaviazali podpisom 
tzv. zeleného memoranda v Košiciach.
„Financovanie našich samospráv nepostačuje na to, aby samé vykryli tak dôležitú a náročnú tému, ako sú cesty. Je to téma, ktorou sa nám treba vážne zaoberať. Na Slovensku skoro 30 percent obyvateľov a domácnosti nemá možnosť pripojenia na verejnú kanalizáciu. Toto je veľké zadanie preto, aby sme tam, kde nedokážme verejnú kanalizáciu vybudovať, aby sme vytvorili systém podpory, aby občania a dediny vedeli s týmto problémom si dať rady a potrebujú k tomu našu finančnú podporu," povedal prezident SR A. Kiska.

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW