Náš prvý župný rozpočet je dobrou správou pre kraj

Publikované: 13.12.2018/ Aktualizované: 21.02.2022
13. 12. 2018 – Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja včera jednohlasne schválilo, na poslednom tohtoročnom rokovaní, rozpočet na rok 2019. Rozpočet je vyrovnaný a zameraný na systémové opatrenia v oblasti dopravy, premieta zvýšenie miezd pre zamestnancov sociálnych služieb z roku 2018 aj na rok 2019 a výrazne podporí modernizáciu a opravy budov školských zariadení. 

„Náš prvý župný rozpočet je dobrou správou pre Trnavský kraj. Za rok  sa nám podarilo ozdraviť župné financie a zadĺženosť kraja sme znížili  o takmer 5%. Teší ma, že sme vytvorili priestor na nové investičné aktivity," povedal trnavský župan J. Viskupič. 
Trnavská župa bude realizovať napríklad 37 investičných projektov zameraných na rekonštrukcie a opravy budov školských zariadení, v hodnote 4,7 mil. €, výrazne podporí projekty na podporu systému duálneho vzdelávania v hodnote 267 tis. €.
Ako doplnil J. Viskupič, „v novom rozpočte plánujeme aj radikálnu obmenu techniky pre našu organizáciu Správu a údržbu ciest. Tento rok zakúpime okolo 40 ks úplne novej techniky, čo určite ocenia najmä vodiči na našich cestách. Okrem toho budúci rok pripravíme technicko-ekonomickú štúdiu, na základe ktorej budeme realizovať ďalšie kroky pri riešení dopravy v meste Hlohovec."
 

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW