Kultúrne inštitúcie TTSK dostanú nové vedenia s koncepciami rozvoja na 5 rokov

Publikované: 09.04.2019/ Aktualizované: 21.02.2022
9. 4. 2019 – Na funkcie riaditeľov kultúrnych inštitúcii Trnavského samosprávneho kraja prebehli výberové konania. Úspešní uchádzači by mali byť schválení poslancami zastupiteľstva na najbližšom rokovaní, ktoré sa uskutoční 10. apríla 2019. Trnavská župa zavádza nové systémové opatrenie - 5 ročné funkčné obdobie pre riaditeľov všetkých svojich inštitúcií. Týmto opatrením nastavujeme  rovnaké pravidlá pre všetky rozpočtové aj príspevkové organizácie.

S novým 5-ročným funkčným obdobím boli už v roku 2018 obsadené funkcie riaditeľa Galérie Jána Koniarka v Trnave, Vlastivedného múzea v Galante a riaditeľky Divadla Jána Palárika v Trnave.
„Priebeh výberového konania mal odborný základ a úspešný uchádzač získal mandát nie len na výkon samotnej funkcie, ale v prvom rade na realizáciu predloženej stratégie rozvoja s jasne ohraničeným časovým rámcom," povedala Zuzana Šajgalíková, riaditeľka Divadla Jána Palárika v Trnave. 
Ako dodal Vladimír Beskid, riaditeľ Galéria Jána Koniarka, „osobne sa domnievam, že zavedenie 5 ročného obdobia je dôležitou zmenou a prispeje k oživeniu scény a nástupu mladšej generácie."
Výberové konania prebiehali v termíne 27.3. – 5.4.2019. Výberové komisie boli zložené zo zástupcov odborných profesijných združení, riaditeľov podobne zameraných inštitúcií a v každej komisii bol aj zástupca zamestnancov. Každá komisia mala aj jedného člena zo zahraničných samosprávnych krajov, a ktorými TTSK úzko spolupracuje. 
Vo výberových konaniach uspelo 7 doterajších riaditeľov organizácií, 5 nových riaditeľov už dnes pôsobí v kultúrnych organizáciách, takže sa na riadiacu pozíciu presunuli z pozície zamestnanca. 
 
Marek Neštický,
vicežupan pre oblasť kultúry

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW