Študent Gymnázia Janka Matúšku v Galante Oliver Nagy úspešne reprezentoval mesto Galanta a Trnavský samosprávny kraj.

Publikované: 28.05.2021 | Naposledy aktualizované 30.05.2022

Študent Sexty osemročného štúdia na Gymnáziu Janka Matúšku v Galante Oliver Nagy v predchádzajúcich dňoch úspešne reprezentoval nielen naše gymnázium, ale i mesto Galanta a Trnavský samosprávny kraj v Astronomickej olympiáde, ďalej v astronomickej súťaži „Čo vieš o hviezdach?“ a v medzinárodnej česko – slovenskej súťaži Expedícia Mars s nasledujúcimi výsledkami:

1. Astronomická olympiáda - 4. miesto v celoslovenskom finále – toto umiestnenie mu zaručilo postup na Medzinárodnú Astronomickú olympiádu 2021 v Kolumbii, ktorá sa uskutoční začiatkom novembra 2021. V tejto olympiáde sa pravidelne umiestňoval na popredných miestach aj v predchádzajúcich školských rokoch.

2. „Čo vieš o hviezdach?“ – v tejto astronomickej súťaži sa v tomto školskom roku 2020/2021 umiestnil na 1.mieste v celoslovenskom kole v kategórii najstarší žiaci.

3. Expedícia Mars – v školskom roku 2020/2021 postúpil do finále tejto medzinárodnej česko – slovenskej súťaže. Do finále postúpili dva päťčlenné tímy, kde je Oliver Nagy súčasťou jedného z tímov. Finále sa uskutoční 2.-5.7.2021 v Pardubickom kraji v Českej republike.

Oliver Nagy počas celého štúdia dosahuje vynikajúce študijné výsledky aj svojimi poslednými úspechmi sa zaraďuje medzi najúspešnejších študentov v histórii nášho gymnázia

Prečítajte si tiež

Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW