Mimoriadne ocenenie v celoslovenskej súťaži pre naše žiačky

Publikované: 09.06.2021 | Naposledy aktualizované 30.05.2022

Katedra ekochémie a rádioekológie FPV UCM v Trnave organizovala už 4. ročník celoslovenskej súťaže na udelenie ceny "Zelený Andel" za najlepší projekt v oblasti Ochrana a obnova životného prostredia, ktorá bola určená žiakom všetkých ročníkov študijných odborov gymnázií, študijných a učebných odborov stredných škôl a konzervatórií, ktorí na škole spracovali projekt SOČ.

Naše študentky sa do súťaže zapojili s prácou, v ktorej našli spôsob ako vyčistiť pôdu od ťažkých kovov s názvom Fytoremediačný potenciál domácich netradičných druhov. 

Do súťaže sa prihlásilo celkovo 33 prác od žiakov z celého Slovenska, z ktorých vybrala odborná komisia 3 najlepšie práce.

Vzhľadom na vysokú kvalitu prác sa odborná komisia rozhodla navyše udeliť 2 mimoriadne ocenenia, jedno z nich získali práve naše žiačky Dominika Pjeczková a Sabína Sedláková.

VIAC - TU - po kliknutí

Ako súťaž a svoje ocenenie vnímanú samotné žiačky:

"Sme veľmi rady, že sme sa mohli zapojiť do súťaže Zelený Andel. Aj keď sme neumiestnili na prvých 3 najlepších priečkach, našu prácu porota ocenila prijatím na Katedru ekochémie a rádiologie v jej študijnom odbore “Ochrana a obnova životného prostredia” a možnosťou pokračovať v riešení danej problematiky. Taktiež by sme sa chceli poďakovať pani učiteľke Michálkovej za jej konzultantské rady."

Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj pri riešení ďalších projektov. 

Prečítajte si tiež

Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW