Župan J. Viskupič predstavil starostom okresu Trnava plány na rok 2019

Publikované: 18.02.2019/ Aktualizované: 21.02.2022
18.2.2019 – Trnavský župan Jozef Viskupič pokračuje v sérií stretnutí s primátormi a starostami miest a obcí, dnes v rámci Trnavského samosprávneho kraja. Predstaviteľom samospráv okresu Trnava boli prezentované investičné zámery na rok 2019. Okres Trnava dostane významné investície v oblasti kultúry, školstva a budú realizované aj niektoré eurofondové projekty v doprave.

 
„Som veľmi rád, že náš prvý župný rozpočet nám dáva priestor aj na rozvojové projekty pre okres Trnava. V roku 2019 chceme v tomto okrese investovať približne 4 mil. € do modernizácie ciest. Pustíme sa do rekonštrukcie cesty Trnava – Suchá nad Parnou a z eurofondov plánujeme zmodernizovať úsek cesty II/502 Dolné Orešany. Ďalšie investície do škôl, kultúrnych a sociálnych zariadení sa vyšplhajú na 1,8 mil. €. Priamo v meste Trnava budeme intenzívne pokračovať v oprave divadla Jána Palárika a Kopplovej vily Galérie J. Koniarka," povedal trnavský župan J. Viskupič. 
 
Okrem opráv a modernizácie ciest vznikne sieť cezhraničných pútnických cyklotrás, kraj pripraví vlastnú nízkouhlíkovú stratégiu a zrealizuje ďalšie investície. Viac ako milión eur bude investovaných do stredných škôl, a to hlavne na opravy budov a technického vybavenia.

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW