Skočiť na obsah

Vyhlásenie o prístupnosti

Internetové stránky www.trnava-vuc.sk boli vytvorené s maximálnym ohľadom na prístupnosť pre slabozrakých a nevidiacich a použiteľnosť podľa väčšiny známych štandardov.
     Rozvrhnutie stránky je v blokoch (v tzv. beztabuľkovom layoute). Veľkosť písma je v relatívnych jednotkách a je ho možné zväčšovať a zmenšovať pomocou klávesovéj skratky CTRL++ a CTRL+-. Farebnosť bola zvolená s dôrazom na dostatočný kontrast. Stránka obsahuje navigačné prvky podporujúce pohyb na stránke pre nevidiacich pracujúcich pomocou čítačky.
Stránka obsahuje klávesové skratky pre zjednošenie navigácie na stránkach:

• 0 - Klávesové skratky (táto stránka)
  • 1 - Úvodná stránka
  • 2 - Vyhľadávanie
  • 3 - Mapa stránok
  • 4 - Kontakt
  • s - Skočiť na obsah
  • n – Hlavná navigácia
  • xyz.. – skratky doplníme

Použitie klávesových skratiek je závislé od použitého prehliadača.

• Internet Explorer ALT+písmeno a enter
  • Firefox Mozilla ALT+SHIFT+písmeno
  • Google Chrome ALT+písmeno (strašie verzie mali blokované AccessKey)
  • Opera SHIFT+ESC+písmeno (v Opere klávesové skratky nefungujú spoľahlivo)
  • pre operačný systém OSX platí skratka Control+Option+znak

Podľa https://caniuse.com/usage-table Internet Explorer 11 (ďalej len IE11) používa len 2,37% užívateľov. Medzi túto skupinu používateľov patria zväčša úradníci, ktorí si neaktualizujú prehlidač, repektívne ich IT oddelenie im neaktualizuje systém.
IE11 je 6 rokov starý prehliadač. Hoci je IE11 súčasťou aj najnovšieho Windows 10, firma Microsoft ho oficiálne prestala podporovať v roku 2015. IE 11 nepodporuje najnovšie technológie, ako:
  • IE11 nepodporuje ES2016 Javascript, ktorý musíme konvertovať na starší ES2015, s čím sa samozrejme zväčší aj veľkosť výsledného Javascriptu o cca 1/3 až 2/3 v závislosti od použitých pluginov (čo má za následok spomalenie načítania webového riešenia)
  • IE11 plne nepodporuje CSS3 (dizajnové prvky), ktoré sa musia mnohokrát ošetriť spôsobmi, ktoré zväčša nepodporujú moderné prehliadače (Chrome, Safari, Mozilla, Opera,…)
Vytvorené dňa: 14.01.2019
Aktualizované dňa: 19.03.2019
Zaujala vás táto informácia? Zdieľajte ju ďalej.

Župa pomôže obciam s pokrytím výdavkov vynaložených počas pandémie

Mestá a obce na území Trnavského samosprávneho kraja, ktoré sú súčasťou Centrálneho krízového fondu (CKF), dostanú finančnú pomoc. Trnavská župa podporí 24 samospráv celkovou sumou 88 500 eur. Finančné prostriedky sú určené na refundáciu nákladov, ktoré obciam a mestám vznikli v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.

(Ne)všedné radosti

Trnavský samosprávny kraj – Záhorské osvetové stredisko v Senici pozýva priateľov umenia na jubilejnú autorskú výstavu výtvarných diel výtvarníčky Aleny Kováčovej – Trizuliakovej zo Senice, spoluzakladateľky a členky Združenia výtvarníkov SenART.

Trnavský župan rokoval s vicepremiérom o posilnení kompetencií samosprávnych krajov

Predseda Trnavského samosprávneho kraja a predseda združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič dnes v Trnave prijal podpredsedu vlády Slovenskej republiky Štefana Holého. Rokovali o reforme verejnej správy a o dodržiavaní legislatívneho procesu.

Skočiť na hlavnú navigáciu
Skočiť na začiatok stránky