Nahlasovanie korupcie - SO pre IROP

Publikované: 10.11.2021 | Naposledy aktualizované 21.11.2022

Čo je korupcia?

Aj keď pojem korupcia nie je v právnom poriadku presne definovaný prostredníctvom jednej definície, ktorá by vystihovala spoločné znaky rozličných foriem korupčného správania sa, môžeme vo všeobecnosti konštatovať, že ide o protispoločenské a protiprávne javy vo verejnom aj súkromnom sektore, ako sú trestné činy prijímania úplatku, podplácania, nepriameho úplatkárstva, volebnej korupcie a niekedy aj zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Výsledkom korupcie je na jednej strane „spokojnosť" jednotlivca nad poskytnutím neoprávnenej výhody a na strane druhej poškodzovanie verejnosti a nezákonné finančné obohacovanie sa jednotlivca, teda „nespokojnosť" ostatných. Podozrenia na podvodné, korupčné, či iné protizákonné správanie v súvislosti s využívaním prostriedkov Európskej únie v rámci projektov Integrovaného regionálneho operačného programu je možné nahlásiť na e-mailovú adresu: irop@trnava-vuc.sk, resp.prostredníctvom formuláru (viď. nižšie).

Základné informácie o korupcii nájdete na stránke: http://bojprotikorupcii.vlada.gov.sk

Chcete nahlásiť korupciu hlavnému kontrolórovi alebo nahlásiť korupciu na antikorupčnú linku úradu vlády? Pozrite sa sem, aké máte možnosti nahlásenia korupcie.

Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW