Skočiť na obsah

Hoteláci v Teleráne prezentovali novú župnú kuchársku knihu

Publikované:

Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Teleráne prezentovali kuchársku knihu Tradičné recepty Trnavského kraja...

Zobraziť galériu IMG_7542IMG_7544IMG_7546IMG_7555

Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Teleráne prezentovali kuchársku knihu Tradičné recepty Trnavského kraja, kde pripravili ukážky receptov a zároveň priamo vo vysielaní upiekli dva tradičné recepty. Okrem toho pripravovali kávové nápoje s rôznymi alternatívnymi druhmi mliek.

Tento projekt vznikol zo spolupráce Trnavského samosprávneho kraja a Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Autorsky sa o brožúru postaral Odbor cestovného ruchu, podpory podnikania a životného prostredia TTSK.
V jednoduchosti je často ukrytá nevídaná krása. Platí to nastokrát aj pri neodolateľných dobrotách našich starých mám. Tak ako kúzlo prírody nášho kraja, tak aj jedlo bolo odjakživa súčasťou života ľudí v regiónoch. Rodiny usadali spolu k jednému stolu, pripravovali jedlo spoločne, ďakovali za  dary prírody, tešili sa zo spoločných chvíľ a z chutného jedla.

Regionálne špeciality sa radujú zo stále väčšej obľuby medzi obyvateľmi kraja, návštevníkmi aj medzi špičkovými šéfkuchármi. Aj preto sme pripravili receptár, ktorý Vám pripomenie trochu histórie z čias našich starých mám. Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok – a preto sa chceme vydať na cestu plnú regionálnych špecialít a spoznať tak Trnavský kraj cez chuťové poháriky.
Tento receptár Vás zavedie do tajov kulinárskych tradičných špecialít, prinesie Vám čo bolo pre každý z regiónov typické, či už štýl života, pestovanie plodín, spôsoby stolovania alebo iné osobitosti kuchyne.
Zamilujte si náš malebný kraj nielen pohľadom, ale aj chuťou cez tradičné regionálne jedlá.

Všetky jedlá publikované v tejto brožúrke boli pripravované v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Poďakovanie patrí riaditeľovi Ladislavovi Blaškovičovi a celému vedeniu školy za poskytnuté priestory, za zabezpečenie potrebných surovín, ako aj prispôsobenie vyučovacieho rozvrhu.  
Špeciálne poďakovanie vyjadrujeme p. učiteľke Kataríne Sedlákovej a všetkým, ktorí nám významnou mierou pri tvorbe brožúry pomohli tým, že navarili konkrétnych 24 jedál – kuchárkam, majsterkám, profesorkám a samozrejme študentom hotelovej akadémie.
Pripraviť tradičné regionálne jedlo z tradičných surovín, a to s jedinečným výsledkom, dokáže iba kuchár s láskou k svojej práci a naviac s patričným rešpektom k jedlám starých materí. Škole do ďalších rokov prajeme nadšených pedagógov a šikovných absolventov - budúcich úspešných odborníkov v praxi!


 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným

Aktuality

Hokejbal pre Zelený dom Skalica

Odbor sociálnych vecí Úradu TTSK Vám dáva do pozornosti podujatie „Československý superpohár v hokejbale“, ktorý sa uskutoční 26. októbra 2019.

Tvorivé dielne vo Veľkom Mederi

15. októbra 2019 sa konali umelecké tvorivé dielne vo Veľkom Mederi, kde sa zúčastnili aj šiesti klienti z Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých v Jahodnej.

Ples Stromovákov

11. októbra 2019 organizovalo občianske združenie STROM pri Domove sociálnych služieb Trnava, Stromová ul. už III. ročník spoločenského podujatia – Ples Stromovákov.

Skočiť na hlavnú navigáciu
Skočiť na začiatok stránky